Η τελευταία ανάρτηση πραγματοποιήθηκε στις 17/2/12. Από εκεί κι έπειτα αναρτήσεις για κραυγαλέες περιπτώσεις κι όταν οι συνθήκες το ευνοούν. Παρόλα αυτά, για τους λάτρεις της εξερεύνησης, αξίζει η εξερεύνηση ολόκληρου του blog.

Να είστε καλά.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Πρόντι: Όποιος παίζει με την Ελλάδα παίζει με όλους μας

(Σχόλιο tapan-alloi): Διαβάζοντας τα όσα λέει ο Πρόντι απευθυνόμενος στους Γερμανούς αλλά και γενικότερα σε Ευρωπαίους και κερδοσκόπους, μου έρχεται στο μυαλό η γνωστή παροιμία: "στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα". Την "αλληλεγγύη" την έχει κατασπαράξει το "κέρδος" (αυτό πάει στους Ευρωπαίους).
Θυμάμαι τη φράση που μας έλεγαν οι καθηγητές στο σχολείο: "Θα βγείτε σε μια κοινωνία η οποία δεν χαρίζει. Θα βγείτε σε μία ζούγκλα". Έτσι λοιπόν βγήκαμε. Και κατασπαράζουμε ο ένας τον άλλον. Από τις μικρές μας κοινωνίες μέχρι και τις μεγαλύτερες (αυτό πάει στους κερδοσκόπους).ΑΘΗΝΑ 19/01/2012


«Είναι η ώρα της αλληλεγγύης. Προσέξτε, όποιος παίζει με την Ελλάδα, παίζει με όλους», δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ιταλός πρώην πρωθυπουργός,Ρομάνο Πρόντι
«Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις σχετικά με την στάση της σημερινής ευρωπαϊκής ηγεσίας, αλλά είμαι βέβαιος ότι βρίσκεται ενώπιον μιας μεγάλης ευθύνης σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις, που πρέπει να ληφθούν. Η Ελλάδα κάνει θυσίες και λαμβάνει μέτρα πολύ επώδυνα. Όλα αυτά, όσοι κρατούν τα σκήπτρα αυτή τη στιγμή, πρέπει να τα λάβουν οπωσδήποτε υπόψη τους», σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Γερμανίας και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο

μόνος Ιταλός πολιτικός που κατάφερε να υπερισχύσει του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, διατυπώνει πολύ σαφή άποψη: «Αυτή τη στιγμή λείπει η γενικότερη αίσθηση τού τι σημαίνει Ιστορία. Η ελληνική κρίση στο παρελθόν μπορούσε να λυθεί πολύ εύκολα. Σήμερα, είναι απόλυτα αναγκαίες αλληλέγγυες παρεμβάσεις. Η δε Γερμανία δεν πρέπει να ξεχάσει την ευρωπαϊκή υποστήριξη κατά τη φάση της ανοικοδόμησής της».

Αναφερόμενος πάντα στη στάση του Βερολίνου, ο κ. Πρόντι σημειώνει: «Ανησυχώ όταν ακούω τη Γερμανία να μας λέει, και σε εμάς τους Ιταλούς, ότι πρέπει να πετύχουμε μόνοι μας τους επιβεβλημένους και αναγκαίους οικονομικούς στόχους. Διότι, σε περίπτωση αποτυχίας και χρεοκοπίας του ευρώ -που δεν νομίζω ότι, τελικώς, θα σημειωθεί- θα πληρώσει σοβαρές συνέπειες και η Γερμανία. Θα ήταν η πρώτη που θα έβγαινε χαμένη από μια τέτοια εξέλιξη».

«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και μια τυχόν χρεοκοπία θα ήταν ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι ολόκληρη η Ευρωζώνη χρειάζεται οπωσδήποτε την έκδοση ευρωομολόγων και την άμεση, ουσιαστική ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διότι όσο δεν υπάρχει μια ισχυρή Κεντρική Τράπεζα, όπως στην Αμερική, η κερδοσκοπία θα συνεχίσει να επιτίθεται στις χώρες μας. Αν η Ευρώπη δεν αντιταχθεί ενωμένη στην επίθεση των κερδοσκόπων, θα χάσει το παιχνίδι. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα, που πρέπει να κατανοήσει η Γερμανία», καταλήγει.
Πηγή: http://www.nooz.gr/economy/pronti-opoios-paizei-me-tin-ellada-paizei-me-olous

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου