Η τελευταία ανάρτηση πραγματοποιήθηκε στις 17/2/12. Από εκεί κι έπειτα αναρτήσεις για κραυγαλέες περιπτώσεις κι όταν οι συνθήκες το ευνοούν. Παρόλα αυτά, για τους λάτρεις της εξερεύνησης, αξίζει η εξερεύνηση ολόκληρου του blog.

Να είστε καλά.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

"Δεν πάει άλλο με τις θυσίες" λέει ο... Ράιχενμπαχ


ΑΘΗΝΑ 19/01/2012



(Σχόλιο tapan-alloi): Είπαμε και σε παλαιότερη ανάρτηση. Μία με το μαστίγιό και μία με το καρότο μας πηγαίνουν. Από την άλλη, εδώ και καιρό παρατηρώ πως όσο πλησιάζουμε κάθε φορά προς το τέλος της βδομάδας, τα ΜΜΕ εστιάζουν περισσότερο σε "θετικές ειδήσεις". Αλλά και γενικότερα, διαχέεται περισσότερο φως στην ατμόσφαιρα. Από Δευτέρα, και πάλι όλα μαύρα. 
Δεν μπορεί. Τέχνασμα από κάποιο κεφαλαίου της  "ψυχολογίας των μαζών" θα είναι κι αυτό.



«Οι Έλληνες έχουν υποστεί μεγάλες θυσίες και η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτήν τη στρατηγική. Το βάρος στο διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων είναι διπλάσιο σε σχέση με τωνΠορτογάλων και τριπλάσιο σε σχέση με των Ισπανών, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καταβαράθρωση της ζήτησης» σημείωσε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ).

«Είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες ημέρες θα αρθεί η αβεβαιότητα γύρω από τη

συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ. Η ρευστότητα αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την αλλαγή της κατάστασης στην ελληνική οικονομία. Μόλις ολοκληρωθούν το PSI και το νέο Μνημόνιο, τότε θα προχωρήσουμε στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε αυτές να στηρίξουν την ελληνική οικονομία» πρόσθεσε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι στο κέντρο της δράσης της Task Force είναι η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και οι αλλαγές στη φορολογία, και για τα θέματα αυτά, τόνισε, υπάρχει συνεργασία με το ΔΝΤ, σημειώνοντας ότι «το σημαντικό δεν είναι οι νόμοι αλλά η εφαρμογή τους». Επίσης υπογράμμισε ότι πρέπει να καταργηθεί ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων, ενώ για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της γραφειοκρατίας.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει έμφαση στη μείωση του αποθέματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δημόσιων οργανισμών προς τις επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών για την ίδρυση και τη λειτουργία επιχειρήσεων σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον, στην επιτάχυνση του ΕΣΠΑ και ζήτησε τον μηδενισμό της εθνικής συμμετοχής στη χρηματοδότηση καθώς και ένα νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής.

Απευθυνόμενος στον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης
, ο κ. Μίχαλος δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθειά της, η οποία όπως εκτίμησε «θα εισακούσει τις θέσεις και τις απόψεις μας». 

Ζήτησε από τον κ. Ράιχενμπαχ 
να «δει με καθαρή ματιά και χωρίς προκαταλήψεις και ιδεοληψίες, τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας» και συμπλήρωσε ότι το μείγμα οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται στη χώρα έχει αποτύχει και γι' αυτό «οφείλουν όλοι να αντιληφθούν ότι αν δεν επιστρέψει σύντομα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, η χώρα δεν θα μπορέσει να αποφύγει τη χρεοκοπία και δεν θα μπορέσει να καταστήσει βιώσιμο το χρέος και την οικονομία της».

Τέλος σημείωσε τη σημασία ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά
 προκειμένου να επιβιώσει η επιχειρηματικότητα και να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για νέες επενδύσεις. Αναγνώρισε βεβαίως, ότι το ζήτημα αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις στα μέτωπα του PSI, της υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης και της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων. 

Συμπλήρωσε ότι θα απαιτηθούν
 συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την τόνωση της ρευστότητας, και κυρίως η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων και η εφαρμογή των ισχύοντων νόμων για τον συμψηφισμό των οφειλών επιχειρήσεων και Δημοσίου.



Πηγή: http://www.nooz.gr/economy/raixenmpax-sintoma-8a-ar8ei-i-avevaiotita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου