Η τελευταία ανάρτηση πραγματοποιήθηκε στις 17/2/12. Από εκεί κι έπειτα αναρτήσεις για κραυγαλέες περιπτώσεις κι όταν οι συνθήκες το ευνοούν. Παρόλα αυτά, για τους λάτρεις της εξερεύνησης, αξίζει η εξερεύνηση ολόκληρου του blog.

Να είστε καλά.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Θα μπορούσε να... αλλά δεν...


(Σχόλιο tapan-alloi): Βρε βρε... Τι μας λέει το παιδί; Και γιατί περίμενε τόσο καιρό για να τα πει και δεν τα είχε πει τότε; 

ΑΘΗΝΑ 19/01/2012


Η πορεία προς την κρίση θα μπορούσε να είχε ανακοπεί αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί πριν λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις, υποστήριξε ο διοικητής τηςΤράπεζας της ΕλλάδαςΓιώργος Προβόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ.

Ο ίδιος προειδοποίησε πως μεγαλύτερη καθυστέρηση στη δημοσιονομική προσαρμογή, τις μεταρρυθμίσεις και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, θα έχει ως αποτέλεσμα "την οικονομική και πολιτική απομόνωση της χώρας, που θα εξανεμίσει ό,τι έχουμε πετύχει στη μεταπολεμική μας ιστορία".

Ο κ. Προβόπουλος υποστήριξε ότι η σημερινή κρίση είναι συστημική και δεν αντανακλά μία "παροδικά πτωτική φάση του οικονομικού κύκλου".

Πρόσθεσε ότι η κρίση οφείλεται στο πρότυπο οικονομικής λειτουργίας που

κυριάρχησε τις τελευταίες δεκαετίες και ότι το κρατικιστικό μοντέλο ήταν αυτό που συσσώρευσε ελλείμματα και κατέστησε την οικονομία μη ανταγωνιστική, κατάσταση που επιδεινώθηκε με την κρίση.

Για τις δηλώσεις Προβόπουλου εξέδωσε ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ, το οποίο τον καλεί να απαντήσει "άμεσα και με σαφήνεια" στο ερώτημα: "Πράγματι αποδίδει στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και συγκεκριμένα στην πρώτη περίοδο της θητείας της, την ευθύνη για την κρίση, όπως ισχυρίστηκε τηλεοπτικό κανάλι κατά την διάρκεια σχετικού ρεπορτάζ στο βραδινό δελτίο ειδήσεων;

Δεδομένου ότι, κ. Προβόπουλος, έχει κατ' επανάληψη αναφερθεί στη συσσώρευση των ελλειμμάτων και του χρέους κατά την περίοδο της κυβέρνησης της ΝΔ καθώς και στο έλλειμμα αξιοπιστίας για τη χώρα ως αποτέλεσμα αυτών, αν πράγματι αποδίδει αυτήν την ευθύνη στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να το πει ευθαρσώς, αν όχι, ας πράξει τα δέοντα".Πηγή: http://www.nooz.gr/economy/provopoulos-den-itan-anapofeukti-i-krisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου