Η τελευταία ανάρτηση πραγματοποιήθηκε στις 17/2/12. Από εκεί κι έπειτα αναρτήσεις για κραυγαλέες περιπτώσεις κι όταν οι συνθήκες το ευνοούν. Παρόλα αυτά, για τους λάτρεις της εξερεύνησης, αξίζει η εξερεύνηση ολόκληρου του blog.

Να είστε καλά.

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Χρυσοχοΐδης: Δεν διάβασα το μνημόνιο

(Σχόλιο tapan-alloi): Δεν παίζονται οι άνθρωποι... Δεν παίζονται... Το προσπαθούν ή τους βγαίνει αυθόρμητα;
Σάλο προκάλεσε η δήλωση-παραδοχή του Μ. Χρυσοχοΐδη ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο, καθώς είχε άλλες υποχρεώσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης προχώρησε σε νέα παρέμβαση, και με ανακοίνωση του επιδιώκει να αιτιολογήσει τη στάση του: "Ναι, επαναλαμβάνω ότι το μνημόνιο δεν το διάβασα. Δεν ασχολήθηκα, όχι με το κείμενο, αλλά ούτε καν με τις διαδικασίες της δήθεν διαπραγμάτευσης. Αυτό δεν το δήλωσα ούτε το είπα με καμάρι. Πολύ περισσότερο δεν το λέω για να αποσείσω ευθύνες από πάνω μου. Ίσα-ίσα το αντίθετο".

Ο κ. Χρυσοχοΐδης συμπληρώνει
: "Το θεωρώ από τα σημαντικότερα λάθη της πολιτικής μου διαδρομής. Γιατί δεν εκτίμησα σωστά την κρισιμότητα των στιγμών και απορροφήθηκα με το μερικό, το έργο μου σαν υπουργός, αντί να ασχοληθώ με το μείζον, την ευθύνη μου σαν μέλος της ηγεσίας της χώρας. Το είπα για να τονίσω το πόσο όλοι μας χρειάζεται να αλλάξουμε".

"Είχαμε μάθει να εμπιστευόμαστε τον κάθε αρχηγό, πρωθυπουργό
. Και στη Βουλή να ψηφίζουμε και στη διακυβέρνηση να συναινούμε. Αυτοί οι καιροί πέρασαν και το μοντέλο εξαντλήθηκε. Χρειάζεται συλλογικότητα, ατομική ευθύνη και συνεισφορά. Οι βουλευτές αντέδρασαν

στην πρόταση Πετσάλνικου και έσωσαν τη χώρα. Μακάρι να το είχα κάνει, μακάρι να το είχαμε κάνει και για το μνημόνιο".

Και καταλήγει
: "Σε αυτές τις στιγμές ο τόπος χρειάζεται καθαρά λόγια και γενναία αυτοκριτική. Μόνο έτσι θα φτιάξουμε ηγεσίες και θα βοηθήσουμε την πατρίδα. Λένε πως στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Τέτοιοι κανόνες σιωπής, η υποκρισία του πολιτικά ορθού, πρέπει να σπάσουν. Αυτοί οι κανόνες μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Είμαι αποφασισμένος να δώσω όλες τις δυνάμεις μου σ’ αυτό".

Η παραπάνω ανακοίνωση αναρτήθηκε και στο Facebook, στη σελίδα του κ. Χρυσοχοΐδη. Ακολούθησε καταιγισμός σχολίων, τα οποία μόνο κολακευτικά για τον υπουργό δεν ήταν...

Διαβάστε: Χαμός στο Twitter με τη δήλωση Χρυσοχοΐδη
"Δεν διάβασα το Μνημόνιο"


Στη σοκαριστική παραδοχή ότι "δεν διάβασε το Μνημόνιο γιατί είχε άλλες υποχρεώσεις" προέβη ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μια ημέρα μετά την δήλωση της πρώην υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη, ότι η είχε στη διάθεσή της τρεις ώρες για να διαβάσει το Μνημόνιο...

"Δεν διάβασα το Μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν ήταν δική μου δουλειά" δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΙ.

Παράλληλα, δήλωσε ότι συμφωνεί με τον Κ. Σημίτη, ο οποίος τη Δευτέρα σε ομιλία του στο Βερολίνο επέκρινε το Μνημόνιο, γιατί συντάχθηκε πρόχειρα και έχει πρόβλεψη για συνάρτηση των στόχων με τις πραγματικές εξελίξεις.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το Μνημόνιο υπογράφηκε κάτω από συνθήκες πανικού γιατί υπήρχε ενδεχόμενο παύσης πληρωμών και στηρίχθηκε σε κάποιες παραδοχές που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα με μέτρα που χτυπούσαν την αγορά.Πηγή: http://www.nooz.gr/greece/xrusoxoidis-den-diavasa-to-mnimonio 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου