Η τελευταία ανάρτηση πραγματοποιήθηκε στις 17/2/12. Από εκεί κι έπειτα αναρτήσεις για κραυγαλέες περιπτώσεις κι όταν οι συνθήκες το ευνοούν. Παρόλα αυτά, για τους λάτρεις της εξερεύνησης, αξίζει η εξερεύνηση ολόκληρου του blog.

Να είστε καλά.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Το μαστίγιο και το καρότο

(Σχόλιο tapan-alloi): Μας χλευάζουν, μας υπονομεύουν, μας ξεφτιλίζουν, μας διαλύουν αλλά που και που κουνάν κι ένα καρότο από μακρυά για να συντηρούν την ελπίδα μας.
Ηθική στήριξη στην Ελλάδα προσέφερε με δηλώσεις της η γερμανίδα καγκελάριος,Άγκελα Μέρκελ. Η σιδηρά κυρία της Γερμανίας σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο τον τελευταίο χρόνο, όμως το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί ακόμα.

Και συνέχισε: «Επήλθε ακριβώς αυτό που έχω πει πάρα πολλές φορές. Τα ερωτήματα που αφορούν στο ευρώ, τη σταθερότητά του, το μέλλον του, το ζήτημα

του χρέους των χωρών της ευρωζώνης, δεν μπορούν να απαντηθούν εντός ολίγων ημερών ή μηνών, αλλά είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, ακριβώς όπως και τα χρέη τα οποία συσσωρεύτηκαν. Στην περίπτωση της Ελλάδας η διαφορά με τις αρχές του 2011 έγκειται στο ότι στα τέλη του έτους διαπιστώσαμε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο».

Ωστόσο, η Μέρκελ δεν άφησε περιθώρια αμφιβολίας, τονίζοντας ότι και μακροπρόθεσμα το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας θα είναι τεράστιο:

«Η Ελλάδα έχει χρέη σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει με τις δικές της οικονομικές δυνάμεις. Στόχος του κουρέματος είναι να μειωθεί το χρέος στο 120% επί του ΑΕΠ μέχρι το 2020».

Και συνέχισε λέγοντας πως η χώρα θα αργήσει πολύ μέχρι να βγει στις αγορές.

Η ίδια τοποθετήθηκε και σε αυτό που αποκάλεσε "πρόβλημα εφαρμογής" των νέων μέτρων στη χώρα μας.

Τέλος, άφησε να εννοηθεί ότι πιστεύει στην επιτυχία της Ελλάδας και πως η χώρα μας μπορεί να ορθοποδήσει όταν ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση του χρέους της.



Πηγή: http://www.nooz.gr/economy/psifos-empistosinis-apo-tin-merkel15112

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου