Η τελευταία ανάρτηση πραγματοποιήθηκε στις 17/2/12. Από εκεί κι έπειτα αναρτήσεις για κραυγαλέες περιπτώσεις κι όταν οι συνθήκες το ευνοούν. Παρόλα αυτά, για τους λάτρεις της εξερεύνησης, αξίζει η εξερεύνηση ολόκληρου του blog.

Να είστε καλά.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Φως στο τούνελ στο τέλος του 2012 "βλέπει" η Λαγκάρντ


ΑΘΗΝΑ 25/01/2012


Την πεποίθησή της ότι «το τέλος του 2012 θα είναι καλύτερο από την αρχή του 2012» με την προϋπόθεση όμως ότι «θα έχουν ληφθεί από τις χώρες τα σωστά μέτρα», εξέφρασε στο ραδιοφωνικό σταθμό Εurope1 η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Για τις προηγμένες χώρες τα μέτρα θα πρέπει να στοχεύουν «στην αύξηση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, ενώ σε ορισμένες χώρες η δημοσιονομική πολιτική θα πρέπει να γίνει πιο απαιτητική» δήλωσε.

Η Λαγκάρντ επισήμανε ότι 14 ευρωπαϊκές χώρες είναι σήμερα με πρόγραμμα στο ΔΝΤ,υπογραμμίζοντας ότι «είναι πολλές για μια περιοχή του κόσμου ιδιαίτερα ανεπτυγμένη και με υψηλό επίπεδο ζωής».

Κατά την άποψή της, όλοι, κυβερνήσεις, κοινοβούλια και λαοί θα πρέπει να

υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το ευρώ και τη ζώνη ευρώ, που αποτελεί ένα «καταπληκτικό επίτευγμα» που επέτρεψε την οικονομική ανάπτυξη, την ελεύθερη ανταλλαγή και έδωσε στην Ευρώπη έναν πραγματικό διεθνή ρόλο.

Για τη σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη η διευθύντρια του ΔΝΤ δεν έκρυψε την ανησυχία της: «Ας είμαστε ρεαλιστές» δήλωσε, «η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη». 

Ανέπτυξε στη συνέχεια την ιδέα της για ένα διπλό σύστημα αντιμετώπισης, με «παραβάν προστασίας» για τη φωτιά, «coupe feu», σε συνδυασμό με «σύστημα αντεπίθεσης» μέσω φωτιάς, «contre feu».

Εξήγησε, ότι το «παραβάν προστασίας» σημαίνει, ότι εάν η φωτιά (της κρίσης) πρόκειται να διαδοθεί, θα πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να τη σταματήσουμε. «Η Ελλάδα για παράδειγμα» πρόσθεσε, «ευρίσκεται σε μια άκρως δύσκολη οικονομική κατάσταση, ας είμαστε ρεαλιστές. Εάν εξαπλωθεί, εάν δεν σταματήσει εγκαίρως από το σύνολο των εταίρων, θα πρέπει να μπορέσουμε να σταματήσουμε τη φωτιά (της κρίσης) ώστε να μη διαδοθεί στην Ιταλία, στην Ισπανία ή αλλού.

Κατά δεύτερο, μας χρειάζεται ένα «contre feu» που σημαίνει να έχουμε τα μέσα να πολεμήσουμε τη φωτιά, με φωτιά. Να δώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα σε χρηματιστές και κερδοσκόπους, ότι σύσωμοι οι Ευρωπαίοι αλλά και οι άλλοι διεθνείς εταίροι είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε εκεί που υπάρχουν ανάγκες και να τις αντιμετωπίσουμε».

Η Λαγκράντ θεώρησε στη συνέχεια ότι θα ήταν «ευχής έργον» εάν το ευρωπαϊκό Ταμείο Σταθερότητας (250 δισ. ευρώ) και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (500 δισ. ευρώ) συνδιάζοντο σε ένα κοινό ταμείο.

«Θα ήταν ένα ισχυρό μήνυμα προς τα έξω», υπογράμμισε, προσθέτοντας όμως ότι θα πρέπει να συνοδεύεται «από κοινούς κανόνες και μια κοινή θέληση που θα αποδεικνύεται από τη γραμμή άμυνας», κατέληξε.



Πηγή: http://www.nooz.gr/economy/fos-sto-toinel-vlepei-sto-telos-tou-2012-i-lagkarnt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου