Η τελευταία ανάρτηση πραγματοποιήθηκε στις 17/2/12. Από εκεί κι έπειτα αναρτήσεις για κραυγαλέες περιπτώσεις κι όταν οι συνθήκες το ευνοούν. Παρόλα αυτά, για τους λάτρεις της εξερεύνησης, αξίζει η εξερεύνηση ολόκληρου του blog.

Να είστε καλά.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Άλλο ένα ψέμα του Γιωργάκη και όσων προσπαθούν να βρουν άλλοθι υπέρ του

(Σχόλιο tapan-alloi): Θυμόσαστε το θέμα που είχε προκύψει σχετικά με την καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου από τον βουλευτή του Πασόκ Αλέκου Αθανασιάδη; Μέχρι και τη τελευταία στιγμή, μέσα στη βουλή τα βλέμματα ήταν στραμμένα επάνω του καθώς είχε δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι
δεν πρόκειται να χαρίσει την ψήφο του καθώς διαφωνεί με την πώληση του 17% της ΔΕΗ. Έπειτα όμως από την ομιλία του Γ. Παπανδρέου ο οποίος έμμεσα και άμεσα δήλωσε πως δεν θα πουληθούν λιγνιτικές μονάδες, ο βουλευτής Κοζάνης "πείστηκε" κι έδωσε τελικά θετική ψήφο:
«Οι αντιρρήσεις μου παραμένουν, ειδικά στα θέματα της ενέργειας και των νερών, όμως μετά και την ομιλία του πρωθυπουργού και τις δεσμεύσεις του υπουργού, αλλά και επειδή αντιλαμβάνομαι το κρίσιμο της απόφασης ψηφίζω ΝΑΙ»!
(Ένα σχετικό κείμενο που θυμίζει τα γεγονότα θα το βρείτε εδώ). 
Εγώ δεν θα σταθώ στη στάση (πολύ φοριέται τον τελευταίο καιρό η έκφραση κολοτούμπα) του βουλευτή. Θα σταθώ στο "ένα ακόμη ψέμα" με το οποίο προχώρησε η κυβέρνηση το σχέδιό της. 
Το παρακάτω λοιπόν άρθρο των "Νέων" αποκαλύπτει άλλη μία πτυχή της μεγάλης φαρσοκωμωδίας που ζούμε τα τελευταία χρόνια.




Πωλητήριο σε τέσσερις λιγνιτικές μονάδες βάζει η ΔΕΗ




Τη συμφωνία με την κυβέρνηση για το άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη στην Ελλάδα αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε την περασμένη Δευτέρα στη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου με τον αρμόδιο επίτροπο της ΕΕ για θέματα Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια.

Η Επιτροπή αποδέχθηκε την ελληνική πρόταση για την πώληση από τη ΔΕΗ τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων, ενώ ένα μέρος του ανοίγματος θα καλυφθεί με ανταλλαγές ενέργειας (swaps).

Οι μονάδες είναι οι δύο στο Αμύνταιο, μία στη Μεγαλόπολη και η Μελίτη στη Φλώρινα.

Η συμφωνία προβλέπει επίσης την παραχώρησε σε ιδιώτες του λιγνιτωρυχείου της Βεύης.

Οι κοινοτικές υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε διαβουλεύσεις με εκπροσώπους της αγοράς, προκειμένου να ακούσουν τις απόψεις τους σχετικά με τη συμφωνία, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει και η ανακοίνωση της Επιτροπής.

Εν τω μεταξύ, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Συμβουλίου υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε διμερείς επαφές με ομολόγους του και τον
αρμόδιο επίτροπο Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ, για την προώθηση του σχεδίου «Ήλιος».

Ο επίτροπος επανέλαβε τη στήριξη της Επιτροπής στην υλοποίηση του σχεδίου, ενώ εξαιρετικά θετικό χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι το έντονο ενδιαφέρον της Γερμανίας επεκτείνεται και το αρμόδιο υπουργείο ενδιαφέρεται για την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας μέχρι το τέλος του έτους.

Ανοιχτό παραμένει εξάλλου το ενδεχόμενο να υπογραφούν ανάλογα μνημόνια και με άλλες ενδιαφερόμενες χώρες του ευρωπαϊκού βορρά.



Πηγή: http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4675761 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου