Η τελευταία ανάρτηση πραγματοποιήθηκε στις 17/2/12. Από εκεί κι έπειτα αναρτήσεις για κραυγαλέες περιπτώσεις κι όταν οι συνθήκες το ευνοούν. Παρόλα αυτά, για τους λάτρεις της εξερεύνησης, αξίζει η εξερεύνηση ολόκληρου του blog.

Να είστε καλά.

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Λίγο φως (όμως πολύ λίγο)

(Σχόλιο tapan-alloi): Το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα όσο πλησίαζαν η ημέρες των δημοτικών εκλογών τα μηνύματα που μας σφυροκοπούσαν διαρκώς ήταν, στην καλύτερη των περιπτώσεων απαισιόδοξα. Κι επειδή ο πνηγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, κρατάω το παρακάτω κείμενο ως αχτίδα αισιοδοξίας σε όσα μύρια-μαύρα-κακά μας κάνουν κομπόστα τα μυαλά και τις διαθέσεις. Όπως επίσης για να δούμε ποιος στο τέλος θα επιβεβαιωθεί.
Από την άλλη, τούτο το άρθρο βγάζει  και την είδηση για τα νέα μέτρα που "δεν θα ερχόντουσαν".


-------------------------


«Θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τους στόχους μας»

«Θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τους στόχους μας». Αυτό δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας φορολογικών θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009 από τη Εurostat.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργακόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Ο γγ. του ΥΠΟΙΚ εκτίμησε ότι τα περί χρεοκοπίας εκπορεύονται από διάφορους κύκλους εντός και εκτός Ελλάδας. «Δεν υπάρχει περίπτωση χρεοκοπίας αφού υπάρχει το πακέτο στήριξης για το υπόλοιπο 18μηνο» επισήμανε.

«Παραλάβαμε μια οικονομία στο χείλος του γκρεμού αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση» πρόσθεσε.
Για την περαίωση ο κ. Γεωργακόπουλος δήλωσε ότι

δεν είναι υποχρεωτική. «Αν είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας, αγνοείτε το σημείωμα που σας ήρθε» τόνισε.

Σημειώνεται ότι το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι το έλλειμμα του 2011 δεν θα μειωθεί όσο προβλεπόταν από το μνημόνιο συνεργασίας, λόγω της αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009, της υστέρησης στα δημόσια έσοδα του 2010 αλλά και της μεγαλύτερης οικονομικής ύφεσης που αναμένεται τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με τον Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπο του αρμόδιου επίτροπου Όλι Ρεν από τα στοιχεία της Eurostat για το ελληνικό έλλειμμα και το χρέος την περίοδο 2006-2009 και την άρση των επιφυλάξεων για τα έως τώρα ελληνικά στατιστικά στοιχεία θα εξαρτηθεί αν η Ελλάδα πρέπει να λάβει νέα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την Καθημερινή, το φορολογικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκείμενου να το υποβάλει στην τρόικα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αλλαγές στον ΦΠΑ, αύξηση της τιμής των τσιγάρων και μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/155919/nees-allages-sto-forologiko-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου