Η τελευταία ανάρτηση πραγματοποιήθηκε στις 17/2/12. Από εκεί κι έπειτα αναρτήσεις για κραυγαλέες περιπτώσεις κι όταν οι συνθήκες το ευνοούν. Παρόλα αυτά, για τους λάτρεις της εξερεύνησης, αξίζει η εξερεύνηση ολόκληρου του blog.

Να είστε καλά.

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ο Πιτσιρίκος είναι Μεγάλος

(Σχόλιο tapan-alloi): Τον "Πιτσιρίκο" τον έχω σταμπάρει εδώ και καιρό αλλά τον παρακολουθώ συστηματικά, καθημερινά δηλαδή από τη δολοφονία κι έπειτα του Γκιόλια αφού διάβασα εκείνες τις σχετικές αναρτήσεις του (κάποια στιγμή θα παραθέσω σχετικό link σε αυτό το σημείο).
Μα η τελευταία του πράξη ήταν κορυφαία.
Αρχικά μου είχε διαφύγει... Με την άκρη του ματιού μου έβλεπα τα δημοσιεύματα που αφορούσαν τον μαραθώνιο των 10 χιλιομέτρων -γεγονός Μέγιστο όπως απεδείχθη διότι και καθότι έως κι Άρχων της χώρας έλαβε χώρα... αλλά έως εκεί. 
Είδα το σχετικό baner που ανέβασε στο site του ο "Πιτσιρίκος"... αλλά έως εκεί.
Κάποια στιγμή λοιπόν μεταξύ τρεχαλητού και πυρετού πήρε το μάτι μου την παρακάτω ανάρτηση. 
Και τα πράγματα ήρθαν στη θέση τους:

-----------------------------------------------

Βοηθούντος και της Γκάφας του Υπουργείου πολιτισμού  που δεν κατωχύρωσε ως επίσημο  site το athensclassicmarathon.com αλλά το ελληνοπρεπές;; και περιορισμένης εμβέλειας    athensclassicmarathon.gr ως  site του Μαραθωνίου, o Έλληνας blogger  Pitsirikos βρήκε την ευκαιρία
να αξιοποιήσει τη διεύθυνση και να γράψει  ενα κείμενο κατά της Χούντας στην Ελλάδα.
Με αυτό προτρέπει τους τουρίστες να μην επισκεφτούν την Ελλάδα διότι βρίσκεταιυπό καθεστώς δικτατορίας θυμίζοντας σε όλους ανάλογες ενέργειες κατα την 7ετία. Ακολουθεί η φώτο το λογότυπο και το κείμενο ( σε μετάφραση δική μου) από το site



“Έχετε χωρίς αμφιβολία ενημερωθεί ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και αναγκαστικά έπρεπε να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Ίσως να αναρωτιέστε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την Χρεοκοπία. Αν η χώρα σας βρισκόταν υπό πτώχευση,  εσείς θα ζητούσατε οι υπεύθυνοι να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης;
Μάλλον.
Αυτό ζητούν και οι Έλληνες επίσης. Ωστόσο, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν υπεύθυνοι για την πτώχευση. Κανείς δεν έχει κατηγορηθεί και κανείς δεν έχει προσαχθεί στη δικαιοσύνη. Κανείς δεν έχει ευθύνη! Είναι δύσκολο να το πιστέψετε; Διαβάστε τις εφημερίδες της χώρας σας, την αναζήτησή σας στο διαδίκτυο και θα δείτε ότι η πτώχευση Ελλάδα είναι ορφανή. Εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα σε πτώχευση και παρέδωσαν  τους πόρους της σε ξένες τράπεζες εξακολουθούν να είναι ελεύθερα και εξακολουθούν να κυβερνούν την Ελλάδα.
Η Ελλάδα είναι υπό την επήρεια μιας πολιτική και οικονομικής ολιγαρχίας που ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης και το σύστημα δικαιοσύνης. Ουσιαστικά, η Ελλάδα είναι κάτω από μια δικτατορία. Μερικές δεκάδες οικογένειες κυβερνούν τον  τόπο εδώ και δεκαετίες. Η Ελλάδα, γενέτειρα της δημοκρατίας (και του Μαραθώνα), είναι κάτω από μια σύγχρονη δικτατορία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έδωσαν νέα δάνεια προς την Ελλάδα. Τα κεφάλαια αυτά δεν βοηθούν τον ελληνικό λαό, αλλά τους δικτάτορες, την οικονομική ολιγαρχία και τους ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης. Ναι, μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά τα δάνεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τα διαχειρίζονται τα ίδια άτομα που οδήγησαν την Ελλάδα σε χρεοκοπία.
Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα (1967 – 1974) υπήρχαν διεθνείς εκκλήσεις προς τους πολίτες όλου του κόσμου ώστε να μην επισκέπτονται την Ελλάδα, προκειμένου να πνιγούν και να καταρρεύσουν οι συνταγματάρχες. Αυτό ζητώ και από εσάς τώρα.
Μην επισκέπτεστε την Ελλάδα. Μην επισκέπτεστε την Ελλάδα έως ότου αυτή η δικτατορία πέσει. Βοηθήστε μας να ελευθερώσουμε την Ελλάδα. Δεν χρειαζόμαστε χρήματα. Πρώτα απ όλα, χρειαζόμαστε τη δημοκρατία. Σας ζητώ να βοηθήσετε την Ελλάδα να γίνει μια δημοκρατική χώρα και πάλι.
Μην επισκέπτεστε την Ελλάδα! Απελευθερώστε μας!
Pitsirikos (μόλις ένας blogger από την Ελλάδα)”
===================
Σχόλιο: Προσυπογράφω υποστηρίζω και αναμεταδίδω το event κρατώντας την επιφύλαξη ότι η Κυβέρνηση του ΓΑΠ δεν είναι χούντα με την κλασική έννοια. Ο ΓΑΠ δεν κατέλυσε άρθρα του συντάγματος. Είναι όμως ένας Γύψος για την Χώρα και μια σειρά εκβιασμών που δεν αφήνει περιθώρια για την Δημοκρατία.
Κύριοι! Είναι σαφές ότι οι bloggers εξ αρχής άναψαν την φωτιά μόνοι τους και την έβγαλαν έξω από το δίκτυο. Την παρέδωσαν στους πολίτες και σήμερα ο Κάμπος φλέγεται. Ο πιστιρίκος με την ενέργεια του κάνει τον αγώνα της ελληνικής blogosfairas διεθνή και δίνει  και μια δάδα στους έξω.
Αν όλα αυτά τα περιμέναμε να γίνουν  από επαγγελματίες Δημοσιογράφους τότε πιθανόν θα είχαμε Τανκς  και λοκατζήδες στην Ομόνοια.
πηγή για τα στοιχεία ήταν ο typhoon



-------------------------

(Σχόλιο tapan-alloi): Και για να έχεις ολοκληρωμένη την εικόνα -που σου πρέπει- σε τέτοιες περιπτώσεις, θα  σκαλίσεις στο site του για να βρεις τη σχετική αναφορά και θα διαβάσεις το παρακάτω:

-------------------------------------

 Την επόμενη Κυριακή -31 Οκτωβρίου- θα διεξαχθεί ο κλασικός μαραθώνιος της Αθήνας που έχει διαφημιστεί πολύ στο εξωτερικό, επειδή φέτος είναι η επέτειος των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα. Θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 12.500 δρομείς και τα έσοδα για την Αθήνα υπολογίζονται σε 25 εκατ. ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, όποιος ξένος μπει στο athensclassicmarathon.com θα δει ένα κείμενό μου –το βλέπετε πιο πάνω- που προτρέπει τους ξένους να μην επισκέπτονται την Ελλάδα. Πώς έγινε αυτό; 
Οι υπεύθυνοι (που λέει ο λόγος), οι οποίοι σκέφτηκαν να διοργανώσουν τον μαραθώνιο για την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα -και έκαναν μια τεράστια καμπάνια στο εξωτερικό για να προσελκύσουν χιλιάδες τουρίστες- κατοχύρωσαν το domain athensclassicmarathon.gr αλλά κανείς τους δεν ασχολήθηκε να ψάξει σε ποιον ανήκει τοathensclassicmarathon.com . Δηλαδή, έκαναν μια πανάκριβη καμπάνια στο εξωτερικό, αλλά θεώρησαν δεδομένο πως οι χιλιάδες ξένοι θα ψάχνουν στο διαδίκτυο στο «.gr» και όχι στο «.com» .
Ένας κύριος κατοχύρωσε το athensclassicmarathon.com και με ρώτησε αν μπορεί να ανεβάσει εκεί το κείμενό μου «Don’t visit Greece». Του απάντησα θετικά –αφού δεν πιστεύω στα πνευματικά δικαιώματα- και το αποτέλεσμα είναι πως όποιος μπει στο athensclassicmarathon.com βλέπει το «Don’t visit Greece».
Βέβαια,οι προθέσεις του καλού κυρίου δεν είναι προδοτικές ή ανθελληνικές – ο μόνος του σκοπός είναι να δείξει το μπάχαλο που επικρατεί στη χώρα μας. Το εξηγεί στο τέλος της σελίδας, ενώ παραθέτει και link για το επίσημο site του Κλασικού Μαραθώνιου.
Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος δηλώνει παντού πως-από την ημέρα που ανέλαβε το υπουργείο- ο κλασικός μαραθώνιος είναι το μεγάλο του στοίχημα. Τι έχει να πει τώρα ο κύριος Γερουλάνος;
Θα παρακαλούσα τους καλούς αναγνώστες να διαδώσουν το κείμενο και να κάνουν google bombing στοathensclassicmarathon.com . Στο μαραθώνιο -όπως και στη ζωή- σημασία έχει η συμμετοχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου