Η τελευταία ανάρτηση πραγματοποιήθηκε στις 17/2/12. Από εκεί κι έπειτα αναρτήσεις για κραυγαλέες περιπτώσεις κι όταν οι συνθήκες το ευνοούν. Παρόλα αυτά, για τους λάτρεις της εξερεύνησης, αξίζει η εξερεύνηση ολόκληρου του blog.

Να είστε καλά.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

«Δεν θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα»

Πληρώνουμε τις αδικίες και τα κρυφά χρέη της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός.
 Τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση που φούσκωσε τα χρέη και τα ελλείμματα προτείνει καιροσκοπική πολιτική ωστόσο οι αλήθειες δεν κρύβονται.
 Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως «είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία», ανοίγουμε νέο δρόμο αξιοπιστίας και είμαστε μόνο στην αρχή.
 Δήλωσε επίσης ότι παρά τις διορθώσεις της Eurostat θα τα καταφέρουμε και θα αποδείξουμε ότι υπάρχει η Ελλάδα της ειλικρίνειας και δεν θα υπάρξει καμία νέα επιβάρυνση για τον πολίτη.
 Επισήμανε με έμφαση πως με όποιο πολιτικό κόστος θα αλλάξουμε την Ελλάδα.
 Ο κ. Παπανδρέου έβαλλε και κατά του Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η νέα ηγεσία της ΝΔ γέρασε πρόωρα, γιατί έχει αναλάβει πεισματικά την υπεράσπιση του παρελθόντος, μιας θητείας αποτυχημένης».
 Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σχολίασε τη στάση που τηρεί η ΝΔ στις εξεταστικές επιτροπές. «Στις εξεταστικές εμείς ευλαβικά κάνουμε το καθήκον μας χωρίς ρεβανσισμούς χωρίς συγκαλύψεις, για όποιον προκύψουν ευθύνες», είπε.
 «Τελικά τι θέλουν; Να τα διαγράψουμε όλα σαν να μην έγιναν; Αυτό το μήνυμα θέλουν να δώσουμε στις πολίτες; Ότι όποιος κυβερνά έχει ασυλία;Η αυθαιρεσία και ασυδοσία στη χώρα μας τελείωσε" δήλωσε.
«Δεν υπάρχει ανάγκη αναθεώρησης του μνημονίου»
Από την πλευρά του, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πρόσθετων μέτρων για το 2010, ούτε ανάγκη αναθεώρησης του μνημονίου.
Πρόσθεσε ότι η αναθεώρηση του ελλείμματος και του χρέους της γενικής κυβέρνησης δεν έχουν οριστικοποιηθεί και κυμαίνονται μεταξύ 0,3% και 0,5%.
«Πορευτήκαμε με βάση τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat» συμπλήρωσε.
«Ο στόχος είναι να μειώσουμε το έλλειμμα στα 18,5 δις. ευρώ. Η αναθεώρηση αφορά το 2009 ο προϋπολογισμός αφορά τις πραγματοποιήσεις του 2010 και τι θα γίνει το 2011, εγώ δεν πιστεύω ότι η αναθεώρηση θα επηρεάσει» δήλωσε ο υφυπουργός.
«Η Ελλάδα πειραματόζωο της τρόικας»
Στον αντίποδα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι η αναθεώρηση του ελλείμματος σημαίνει και αναθεώρηση του μνημονίου με την οποία "μπαίνουμε σε μια πρέσα".
«Με καθυστέρηση 1 χρόνου η Eurostat θυμήθηκε ότι το έλλειμμα είναι 1,5% παραπάνω. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού βρίσκεται στον αέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα δήλωσε ότι «δεν έχει καμία αξία τι λέει η κυβέρνηση αυτοί που διαφεντεύουν έχει σημασία τι λένε».
Ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για αδιέξοδο, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο για να κατεφαδιστεί το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και να υιοθετηθεί ένα ακραίο αγγλοσαξονικό μοντέλο.


Πηγή:  http://www.skai.gr/news/politics/article/153569/den-tha-hreiastei-na-lifthoyn-nea-metra/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου