Η τελευταία ανάρτηση πραγματοποιήθηκε στις 17/2/12. Από εκεί κι έπειτα αναρτήσεις για κραυγαλέες περιπτώσεις κι όταν οι συνθήκες το ευνοούν. Παρόλα αυτά, για τους λάτρεις της εξερεύνησης, αξίζει η εξερεύνηση ολόκληρου του blog.

Να είστε καλά.

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

"Δεν παίρνουμε νέα μέτρα"



"Δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων", ανεξάρτητα από το ύψος του ελλείμματος, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση για νέους επιχειρηματίες, που διοργανώνει το υπουργείο Ανάπτυξης. Ο Γ. Παπανδρέουτόνισε, επίσης, ότι δεν θα υπάρξει "αύξηση των φορολογικών συντελεστών". Ο ίδιος, ωστόσο, είπε ότι δεν μπορεί να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές, όπως ζήτησαν οι επιχειρηματίες. 

 "Η χώρα βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Κάνουμε τη μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος, που έχει γίνει ποτέ στη χώρα και έχουμε πρωτόγνωρα αποτελέσματα", ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι "αυτό πρέπει να μας δίνει αυτοπεποίθηση, ότι όταν βάζουμε στόχους τους πετυχαίνουμε". Επανέλαβε, δε, ότι η Ελλάδα θα τιμήσει τις διεθνείς δεσμεύσεις, υπογραμμίζοντας ότι "σε όλον τον κόσμο αναγνωρίζεται καθημερινά ότι πετυχαίνουμε το ακατόρθωτο".

Σημείωσε ότι όλοι μέσα και έξω πρέπει να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνειπρωτόγνωρες θυσίες και πρόσθεσε ότι "με την αύξηση της διαφάνειας του φορολογικού συστήματος, που είναι βασικός στόχος της κυβέρνησης θα επιτευχθεί η μείωση των φόρων".

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στο εξής το βάρος θα πέσει στις πολιτικές που μειώνουν τη σπατάλη στο δημόσιο και σε όσους φοροδιαφεύγουν συστηματικά, ενώ υποστήριξε ότι το πελατειακό κράτος με την παρασιτική και κρατικοδίαιτη οικονομία της σπατάλης δεν θα συνεχίσει να υπάρχει.

''Πάμε σε αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και αυτό το όραμα πρέπει να υιοθετηθεί από τις ίδιες τις δυνάμεις της χώρας", σημείωσε. "Σε καμία άλλη χώρα δεν υπάρχει διαχωρισμός της επιχειρηματικότητας σε νεανική ή όχι", είπε, συμπληρώνοντας ότι "δυστυχώς στην Ελλάδα πρέπει να κάνουμε την ''επανάσταση του αυτονόητου'' και αυτός ο διαχωρισμός δείχνει την προκατάληψη που υπάρχει στη χώρα μας για την επιχειρηματικότητα".

"Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας όχι μόνο για να επιβιώσετε αλλά για να μπείτε μπροστά". τόνισε και πρόσθεσε ότι θα δοθούν κίνητρα για να μη φεύγουν οι επιστήμονες μας στο εξωτερικό αλλά να καινοτομούν στη χώρα τους.

"Η χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού", σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι "πολλοί βιάστηκαν να προεξοφλήσουν ότι δεν θα τα καταφέρουμε αλλά τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά. Δεν είμαστε τεμπέληδες και ανίκανοι και παρά τα μικρά η μεγάλα προβλήματα θα αφήσουμε μια και καλή το κακό πίσω μας".

Μ. Χρυσοχοΐδης

Στην εισήγησή του ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδης, σημείωσε ότι στόχος είναι κυβέρνηση και επιχειρηματίες "να μιλήσουν την ίδια γλώσσα". "Ζούμε στην Ελλάδα της φούσκας και της κατανάλωσης που σκάει πάνω σας και δημιουργεί εμπόδια στην ανάπτυξη και στην εξωστρέφεια", είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι σήμερα για όσους προσπαθούν να κάνουν δική τους επιχείρηση αναλαμβάνουν μεγάλο ρίσκο και εν τέλει η νέα γενιά έχει τάσεις φυγής και περιθωριοποιείται.

Στόχος του υπουργείου, όπως είπε, είναι οι προτάσεις των νέων επιχειρηματιών να αποτελέσουν αναπτυξιακά κίνητρα και να να επιτευχθεί η εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία. Τους επόμενους μήνες, γνωστοποίησε, θα δημιουργηθεί μια ιντερνετική πλατφόρμα με ιδέες καινοτομικές από όλη τη χώρα, ενώ θα προωθηθούν δράσεις μέσω του ΕΣΠΑ και της ψηφιακής σύγκλισης και μέσω του αναπτυξιακού νόμου θα υπάρξει πριμοδότηση της υψηλής καινοτομικότητας.

Το ταμείο διάδοχος του ΤΕΜΠΜΕ, το ΕΤΕΑΝ, σε μια εβδομάδα θα είναι έτοιμο, ενώ θα ανακοινωθούν σύντομα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για χαμηλότοκα δάνεια όπως το εξοικονομώ κατ' οίκον.

Αντίδραση ΝΔ
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε ότι "είναι καλά τα ωραία λόγια, αλλά στην πράξη η πολιτική της κυβέρνησης είναι συνώνυμη με τα κατεβασμένα ρολά, τα λουκέτα, το στέγνωμα της αγοράς και την οικονομική ασφυξία". Πρόσθεσε δε ότι αν δεν αλλάξει αυτή η πολιτική θα αποδειχθεί για μία ακόμη φορά ότι "τα πολλά λόγια είναι φτώχεια".

Σε ό,τι αφορά στις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα θιγούν μισθοί και συντάξεις, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναρωτήθηκε μήπως αυτές οι διαβεβαιώσεις ισχύουν μέχρι τις εκλογές "γιατί όλα τα μηνύματα δείχνουν ότι ετοιμάζονται και άλλα επώδυνα μέτρα".

Συμπλήρωσε ότι δεν είναι τυχαίο που η τρόικα θα έρθει στη χώρα μας μετά τις εκλογές, ενώ "ακούγεται ότι τα στοιχεία για τη δημοσιονομική πορεία της Ελλάδας αντί να ανακοινωθούν στα τέλη αυτής της εβδομάδας, θα αργήσουν και είναι πιθανό να πάνε κι αυτά μετά τις εκλογές".


Πηγή: http://www.nooz.gr/greece/kamia-peraitero-epivarunsi-mis8oton-kai-suntaksioixon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου