Η τελευταία ανάρτηση πραγματοποιήθηκε στις 17/2/12. Από εκεί κι έπειτα αναρτήσεις για κραυγαλέες περιπτώσεις κι όταν οι συνθήκες το ευνοούν. Παρόλα αυτά, για τους λάτρεις της εξερεύνησης, αξίζει η εξερεύνηση ολόκληρου του blog.

Να είστε καλά.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

«Εως 3% η συρρίκνωση του ΑΕΠ το 2011»

Δύο μόλις ημέρες μετά την διακαναλική συνέντευξη του Παπανδρέου ο οποίος προσπαθούσε να ρίξει ίχνος αισιοδοξίας κι ελπίδας ο υπουργός βγαίνει και κάνει τις παρακάτω δηλώσεις. Ήδη από την διακαναλική, κι ενώ η κατάσταση είχε αρχίσει να εξομαλύνεται κάπως ή  να σταθεροποιείται στις αγορές και τα spreads, έγινε χαμός με την εκδοχή των προώρων εκλογών. Ή επίτηδες το κάνει ή είναι ΤΟΣΟ αφελής (sic)... ή η επιστήμη σκίζει τα πτυχία της καθώς δεν βγαίνει νόημα... Μακάρι το Α-νόητο να κρύβει την έκπληξη και να είναι στρατηγική η οποία παρόλο που δε τη καταλαβαίνουμε, στο τέλος αποδειχθεί ότι μας ξελάσπωσε (Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;).
Μακάρι.
Φαντάσου με τις νέες δηλώσεις του υπουργού τι έχει να γίνει τώρα στις αγορές.
Και... τίποτε δεν είναι τυχαίο.
-----------------------------------


<<Για εκτίναξη του ελλείμματος του 2009 πάνω από το 15% έκανε λόγο για πρώτη φορά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας την Τετάρτη σε οικονομικό συνέδριο στην Λεμεσό.
Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι η ύφεση στην Ελλάδα θα κυμανθεί στο 4% το 2010 και μεταξύ 2,5% και 3% το 2011.
Το ίδιο ποσοστό συρρίκνωσης του ΑΕΠ, ή ύφεσης, για φέτος, δηλαδή 4%, προβλέπει και η ενδιάμεση έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος που κατατέθηκε στη Βουλή. Η ίδια έκθεση προβλέπει επίσης ότι η ανεργία θα υπερβεί το 12%.
Υπενθυμίζεται ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011 εκτιμάται ότι το 2011 το ΑΕΠ της χώρας θα μειωθεί κατά 2,6%.
Εξάλλου, για το ενδεχόμενο επέκτασης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου στήριξης των 110 δισ. ευρώ δήλωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει κατά τον παρόντα χρόνο την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου», αφήνοντας όμως αυτό το ενδεχόμενο ανοιχτό για το μέλλον.
Για το θέμα αυτό, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε στο πρακτορείο Associated Press ότι μια παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου «δεν εξαρτάται από εμάς. Αυτό που εξαρτάται από εμάς», τόνισε, «είναι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να μειώσουμε το έλλειμμα και να ολοκληρώσουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Στο μεταξύ, νέα διεύρυνση καταγράφει την Τετάρτη το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, στις 771 μονάδες βάσης από 685 τη Δευτέρα, «Να μπει μαχαίρι στην κρατική σπατάλη»

«Πρέπει να μπει μαχαίρι στην κρατική σπατάλη», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος αναφερόμενος στην έκθεση της ΤτΕ. Ο κ. Μίχαλος προειδοποιεί ότι «η ελληνική κοινωνία, οι επιχειρήσεις και οι μισθωτοί δεν αντέχουν πλέον άλλες φορολογικές αυξήσεις».
Επιπλέον εκτιμά ότι «οποιαδήποτε τέτοια κίνηση εκ μέρους της πολιτείας, θα οδηγήσει την οικονομία μας σε ακόμη βαθύτερη ύφεση, χωρίς προοπτικές ανάκαμψης».
«Η βελτίωση των εσόδων θα πρέπει πλέον να προέλθει από την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού» σημειώνει>>.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/155137/eos-3-i-syrriknosi-toy-aep-to-2011-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου