Η τελευταία ανάρτηση πραγματοποιήθηκε στις 17/2/12. Από εκεί κι έπειτα αναρτήσεις για κραυγαλέες περιπτώσεις κι όταν οι συνθήκες το ευνοούν. Παρόλα αυτά, για τους λάτρεις της εξερεύνησης, αξίζει η εξερεύνηση ολόκληρου του blog.

Να είστε καλά.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Μία βολική εκδοχή

(Σχόλιο tapan-alloi): Έπειτα από το χθεσινό (3/2/12) στραπάτσο που έπαθε η εξουσία (βλέπε:http://tapan-alloi.blogspot.com/2012/02/3-2-12-anonymous.html), προσπαθεί, από το απόγευμα της ίδιας ημέρας να μας προσανατολίσει στην κατεύθυνση πως το "χτύπημα" δεν ήταν των  Anonymous αλλά κάποιας άλλης ομάδας. Οδηγούν δηλαδή τη συζήτηση εκεί αντί να μιλήσουν για όλα τα άλλα. Ούτε λόγος για την ουσία. Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν: Είτε ήταν οι "Anonymous" είτε κάποια άλλη ομάδα η ουσία είναι πως κατάφεραν να πράξουν και να πουν. Κι αυτά που έπραξαν και που είπαν πόνεσαν πολύ. Γιατί ήταν αληθινά. Από τις αλήθειες που η εξουσία δεν θέλει με τίποτε να ακούγονται. Από τις αλήθειες που γίνονται χείμαρρος και τις πνίγει.


"Δεν ήταν οι Anonymous πίσω από το χτύπημα"

ΑΘΗΝΑ 03/02/2012

Τα πράγματα τελικά φαίνεται ότι δεν είναι όπως μεταδόθηκαν από την πλειονότητα των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και blogs.


Με δήλωση που απέστειλαν στο SecNewsμέσω Twitter- και δημοσιεύουμε αποκλειστικά-, οι Έλληνες Anonymous (AnonGR) ισχυρίζονται ότι δεν έχουν σχέση με τηνεπίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον του Υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι πραγματοποιήθηκε από ομάδες που «υποστηρίζουν τους Anonymous», ενώ υπερτονίζουν την διαφορά μεταξύ τωνAnonymous και αυτών των ομάδων σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας, τα κίνητρά τους και την μεθοδολογία που ακολουθούν. 

Δείτε παρακάτω το μήνυμα

στο Twitter όπως μας το έστειλαν οι AnonGR: 
anongr.statement [Αποκλειστικό] Μούφα (!) οι Anonymous που χτύπησαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης!
Το παραπάνω έρχεται να επιβεβαιώσει πρόσθετη πληροφορία του SecNews από υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου που επλήγη από τους hackers.
Σύμφωνα με την πληροφορία αυτή, έπειτα από έρευνα-αστραπή που διενήργησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ψηφιακά πειστήρια της επίθεσης, φαίνεται εν πρώτης ότι η επίθεση ΔΕΝ πραγματοποιήθηκε με τις μεθόδους και τις τακτικές των Anonymous, αλλά από ομάδες που υποστηρίζουν αυτούς αλλά δεν έχουν ουδεμία σχέση με το γνωστό group χακτιβιστών.
Μάλιστα οι εισβολείς χρησιμοποίησαν μεθόδους απόκρυψης της ηλεκτρονικής διεύθυνσής τους (proxy servers, pivoting και vpn) με στόχο να αποκρύψουν το ηλεκτρονικό τους ίχνος.
Στα πλαίσια της δικαστικής συνδρομής, υπηρεσίες δίωξης και πληροφοριών του εξωτερικού έδρασαν συντονισμένα με την καθοδήγηση των Ελληνικών αρχών, έπειτα από αίτημα που δέχτηκαν, πραγματοποιώντας τις σχετικές άρσεις απορρήτου των επικοινωνιών.
Αναφέρεται δε ότι ήδη έχει εντοπιστεί η αρχική προέλευση των επιθέσεων (πριν την απόκρυψη), βάσει των ηλεκτρονικών ιχνών, που φαίνονται να προέρχονται από συγκεκριμένη πόλη της Ελλάδας (!).
Αν τα παραπάνω επιβεβαιωθούν, φαίνεται ότι κάποιοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το γνωστό group χακτιβιστών Anonymous, επιθυμώντας να προσδώσουν δημοσιότητα και αίγλη στο χτύπημα τους.
Οι ανωτέρω πληροφορίες (αν και προέρχονται από ιδιαίτερα αξιόπιστη πηγή) μεταφέρονται με κάθε επιφύλαξη, καθώς η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας.


Πηγή: http://www.nooz.gr/tech/poioi-vriskontai-piso-apo-to-xtipima-sto-upourgeio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου