Η τελευταία ανάρτηση πραγματοποιήθηκε στις 17/2/12. Από εκεί κι έπειτα αναρτήσεις για κραυγαλέες περιπτώσεις κι όταν οι συνθήκες το ευνοούν. Παρόλα αυτά, για τους λάτρεις της εξερεύνησης, αξίζει η εξερεύνηση ολόκληρου του blog.

Να είστε καλά.

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Αποκαλυπτικός διάλογος... για τη λήψη αποφάσεων

Ένας διάλογος που εκθέτει τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, αλλά και τον πορτογάλο ομόλογό του ήρθε στη δημοσιότητα... κατά λάθος, καθώς πρόκειται για ιδιωτική κουβέντα που είχαν στο περιθώριο του Eurogroup, η οποία ωστόσο καταγράφηκε.

Ο Βίτορ Γκασπάρ σκύβει υποτακτικά πάνω από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ζητώντας του ένα σχόλιο για τις εξελίξεις αναφορικά με το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται στην Πορτογαλία.

Ο Σόιμπλε παρατηρεί ότι "εάν υπάρχει ανάγκη για μια προσαρμογή του πορτογαλικού προγράμματος, θα είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε", με τον Γκασπάρ να απαντά: "Το εκτιμούμε πολύ".

Ο Σόιμπλε, ωστόσο, δίνει έναν όρο γι' αυτό: "Κλειδί για όλα θα είναι οι σημαντικές αποφάσεις που θα παρθούν για την Ελλάδα".

Και προσθέτει: "Οι Γερμανοί βουλευτές και η κοινή γνώμη στη Γερμανία δεν πιστεύουν ότι έχουμε λάβει σοβαρές αποφάσεις, δεν πιστεύουν στις αποφάσεις μας για την Ελλάδα".

Η βιντεοσκοπημένη συζήτηση των δύο αξιωματούχων αναρτήθηκε στο YouTube, ενώ προβλήθηκε και σε πορτογαλικά ΜΜΕ, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Κληθείς, από γερμανικά ΜΜΕ, να σχολιάσει το γεγονός, ο Σόιμπλε αρκέστηκε να πει ότι ''επρόκειτο για ιδιωτική συνομιλία''.Πηγή κειμένου: http://www.nooz.gr/economy/apokaluptikos-dialogos-gia-ti-lipsi-apofaseon
Πηγή video: http://www.youtube.com/watch?v=_1Rxihis_0g&feature=player_embedded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου