Η τελευταία ανάρτηση πραγματοποιήθηκε στις 17/2/12. Από εκεί κι έπειτα αναρτήσεις για κραυγαλέες περιπτώσεις κι όταν οι συνθήκες το ευνοούν. Παρόλα αυτά, για τους λάτρεις της εξερεύνησης, αξίζει η εξερεύνηση ολόκληρου του blog.

Να είστε καλά.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ελλάδα, η χώρα των άσκοπων καισαρικών

Σε βιομηχανία έχουν εξελιχθεί οι καισαρικές στη χώρα μας, με τους φυσιολογικούς τοκετούς να εξοβελίζονται, σύμφωνα με επίσημη έρευνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας στα μαιευτήρια της χώρας.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται και δεκάδες χιλιάδες γυναίκες, κάθε χρόνο, βιώνουν ένα επώδυνο όσο και άσκοπο – σε πολλές περιπτώσεις - χειρουργείο για να γεννήσουν το παιδί τους.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, ενώ σε άλλες χώρες οι καισαρικές δεν ξεπερνούν το 20% των γεννήσεων, στην Ελλάδα αντιπροσωπεύουν το 44% στα δημόσια

νοσοκομεία και το 56% στα ιδιωτικά μαιευτήρια, με αποτέλεσμα οι μέλλοντες γονείς να αναζητούν πλέον όχι τον «καλό» γιατρό, αλλά «κάποιον να εμπιστεύονται».
Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο έχει να κάνει με το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υπηρεσιών, καθώς το 74% των τοκετών στον ιδιωτικό τομέα γίνεται σε τρία μεγάλα μαιευτήρια της Αθήνας και τρία της Θεσσαλονίκης.

Τα νέα στοιχεία δεν είναι ενθαρρυντικά για τον δημόσιο τομέα, αφού σε δεκατέσσερις μαιευτικές κλινικές οι γιατροί στέλνουν πάνω από τις μισές γυναίκες στο χειρουργείο, ενώ δέκα κλινικές υπολειτουργούν, με λιγότερους από 500 τοκετούς τον χρόνο.




Πηγή: http://www.on-news.gr/2012/01/blog-post_9345.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου