Η τελευταία ανάρτηση πραγματοποιήθηκε στις 17/2/12. Από εκεί κι έπειτα αναρτήσεις για κραυγαλέες περιπτώσεις κι όταν οι συνθήκες το ευνοούν. Παρόλα αυτά, για τους λάτρεις της εξερεύνησης, αξίζει η εξερεύνηση ολόκληρου του blog.

Να είστε καλά.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Με το στανιό...


(Σχόλιο tapan-alloi): Πόση τρομοκρατία θα μας πουλήσουν ακόμη για να μας κρατήσουν με το στανιό στο euro; Και μόνο αυτή η τρομοκρατία θα έπρεπε, τουλάχιστο, να μας κάνει καχύποπτους.



"Καταστροφική η έξοδος από το ευρώ"
ΑΘΗΝΑ 13/01/2012


Ένα σενάριο σκέτο εφιάλτη προβλέπει για την Ελλάδα, σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, το επενδυτικό Ταμείο Toscafund, που εδρεύει στο Λονδίνο. Σημειώνει ότι ενδεχόμενη έξοδος της χώρας μας από την Ευρωζώνη θα οδηγούσε σε κοινωνική αναταραχή, κατά τα πρότυπα που ο πληθωρισμός τηςΖιμπάμπουε οδήγησε σε πραξικόπημα.

Σε σημείωμά του προς τους πελάτες της εταιρείας, ο επικεφαλής οικονομολόγος,Σάββας Σαβούρης, τονίζει πως η εισαγωγή ενός νέου νομίσματος, αμέσως μετά την έξοδο από το ευρώ, είναι αδύνατη και η προκύπτουσα καθυστέρηση θα οδηγούσε "σε μαζικό κύμα προς τις τράπεζες και άδειασμα των κεφαλαίων που δεν θα είχε καμία σύγκριση με τα όσα έχουμε δει έως σήμερα".

"Η λέξη καταστροφικό δεν θα απέδιδε την παραμικρή

δικαιοσύνη στο νόημα των γεγονότων. Όσοι φαντάζονται πως θα υπάρξει κάποια ‘μετά ευρώ σταθερότητα’, απλώς δεν κατορθώνουν να αντιληφθούν το μέγεθος -οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό- μίας τέτοιας πιθανότητας", τονίζει ο κυπριακής καταγωγής οικονομολόγος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως αναμένει ότι το ευρώ θα παραμείνει το νόμισμα επιλογής της Ελλάδος ακόμη και εάν η χώρα εξέλθει από την ευρωζώνη, καθώς και ότι η επίσημη ισοτιμία με το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα σύντομα θα μειωθεί στη μαύρη αγορά.

Υπερπληθωρισμός και μαζική φυγή 

Παράλληλα προέβλεψε μία σειρά από προβλήματα για τη χώρα, όπως ο υπερπληθωρισμός, η αυξημένη δυσκολία από πλευράς κυβέρνησης να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές ομολόγων και η αποδημίαόσων κατοίκων δύνανται να φύγουν από τη χώρα, παίρνοντας μαζί τους όσον περισσότερο πλούτο μπορούν.

"Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα γοργά θα φθάσει σε επίπεδα που θυμίζουν την εμπειρία της Ζιμπάμπουε.Η κοινωνική αναταραχή που έως σήμερα έχουμε δει στην Ελλάδα δεν θα είναι τίποτε σε σύγκριση με αυτά που θα βιώσουμε στη χαραυγή της νέας δραχμής", τόνισε, προβλέποντας επίσης μεγάλη φτώχεια μεταξύ των ηλικιωμένων.

"Δεν θα ήταν υπερβολή εάν υποστηρίζαμε πως η κατάληξη από την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν, στη χειρότερη περίπτωση, η άνοδος εμπαθών πολιτικών εξτρεμιστών και στην καλύτερη περίπτωση ένα πραξικόπημα".



Πηγή: http://www.nooz.gr/economy/katastrofiki-i--eksodos-tis-elladas-apo-to-euro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου