Η τελευταία ανάρτηση πραγματοποιήθηκε στις 17/2/12. Από εκεί κι έπειτα αναρτήσεις για κραυγαλέες περιπτώσεις κι όταν οι συνθήκες το ευνοούν. Παρόλα αυτά, για τους λάτρεις της εξερεύνησης, αξίζει η εξερεύνηση ολόκληρου του blog.

Να είστε καλά.

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Έρχονται οι διαβόητες λίστες καταθετών από την Ελβετία

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Ελβετία για την ανταλλαγή φορολογικών στοιχείων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Γενιές Ελλήνων ψάχνουν να βρουν τι γίνεται με τις καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία. Τώρα, επί των ημερών μου στο υπουργείο Οικονομικών, θα συναφθεί επιτέλους

η συμφωνία με την Ελβετία. Είναι ζήτημα ημερών, είναι έτοιμο το σχέδιο για την υπογραφή της συμφωνίας αυτής κατά τα πρότυπα αντίστοιχων συμβάσεων που έχουν υπογράψει το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας».

«Όσοι επί χρόνια περιμένουν να δουν πόσες είναι αυτές οι ελληνικού ενδιαφέροντος καταθέσεις στην Ελβετία θα το δουν τώρα και το Ελληνικό Δημόσιο Ταμείο θα εισπράξει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό ως φόρο επί των κατατεθειμένων στην Ελβετία χρημάτων» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και διευκρίνισε: «Αρκεί βεβαίως αυτά να είναι ελληνικά, να έχουν προέλθει από την Ελλάδα και να είναι φορολογήσιμα στην Ελλάδα. Και επίσης θα δούμε μήπως εκεί υπάρχουν και ζητήματα που αφορούν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εμπίπτουν στο χώρο της διεθνούς εγκληματικότητας».

Θα δημοσιοποιηθούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής

Παραλλήλως ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε τη Δευτέρα ότι οι τράπεζες απέστειλαν στοιχεία για τα εμβάσματα εξωτερικού του 2009 και του 2010 ενώ αναμένονται και τα στοιχεία του 2011.

«Αυτά τα στοιχεία είναι επεξεργασμένα με έναν πάρα πολύ απλό τρόπο. Είναι επεξεργασμένα με βάση το ύψος του ποσού, ώστε να είναι στη διάθεσή μας ας πούμε όλα τα εμβάσματα άνω του ενός εκατομμυρίου, αν θέλουμε μπορούμε να κατεβάσουμε το όριο και να έχουμε στη διάθεσή μας τα εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ και έχουμε και εμβάσματα τα οποία είναι πολύ υψηλότερα από ότι δικαιολογεί το δηλωμένο και φορολογούμενο εισόδημα και η δηλωμένη περιουσία» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Οι καταστάσεις είναι στη διάθεση της Βουλής και θα δημοσιοποιηθούν μόλις δοθεί άδεια από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αλλά μόνο «στο μέτρο που υπάρχει παράβαση νόμου», διευκρίνισε ο Υπουργός, διότι «μπορεί να δικαιολογούνται αυτά τα ποσά από το εισόδημα και την περιουσία».

Πηγή: newscode.grΠηγή: http://www.on-news.gr/2011/12/blog-post_7625.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου