Η τελευταία ανάρτηση πραγματοποιήθηκε στις 17/2/12. Από εκεί κι έπειτα αναρτήσεις για κραυγαλέες περιπτώσεις κι όταν οι συνθήκες το ευνοούν. Παρόλα αυτά, για τους λάτρεις της εξερεύνησης, αξίζει η εξερεύνηση ολόκληρου του blog.

Να είστε καλά.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Όταν εύχεται η κυβέρνηση "καλό καλοκαίρι..." στην ουσία σημαίνει "για περάστε από το ταμείο μαλάκες..."

Toν Ιούλιο ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο, αλλά η Εφορία υποσχεται "πολικές θερμοκρασίες" στην τσέπη μας με μιακαταιγίδα εισφορών και φόρων που θα αρχίσουν να "πέφτουν" από αυτό το μήνα. Δείτε αναλυτικά πόσα θα πληρώσετε και πότε θα περάσετε από το Ταμείο.
Αυξημένη παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις

Τίθεται άμεσα σε εφαρμογή η μειωση του αφορολόγητου στις 8.000 ευρώ. Από αυτό το μήνα, οι μισθωτοί με μηνιαίες αποδοχές απο 600 ευρώ έως 1000 ευρω θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται από 1% έως 3%. Εως 32 ευρώ το μήνα, θα χάσουν όσοι λαμβάνουν καθαρά άνω των 1000 ευρώ.

Εκτακτη εισφορα
Μέχρι το τέλος Αυγούστου αναμένονται τα ραβασάκια για την ειδική εισφορά, από 1% έως 4%, σε όσους δηλώνουν πάνω από 12.000 ευρώ. Η καταβολή θα ειναι εφάπαξ ή σε δόσεις, από 2 έως 6, η καθε μία εκ των οποίων δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ.

Τέλος επιτηδεύματος
Αρχες Σεπτεμβρίου θα κληθούν να πληρώσουν το τέλος των 300 ευρώ πάνω από 1 εκ. ελεύθεροι επαγγελματίες. Δεν εξαιρούνται τελικά ούτε τα "μπλοκάκια" με μηδενικό τζίρο, ούτε οι μισθωτοι που διατηρούν και μπλοκάκι

Εκτακτες εισφορές σε ιχ, σκάφη, πισίνες
Το φθινόπωρο οι ιδιοκτήτες ιχ άνω των 1929 κυβικών και ηλικίας έως 10 ετών, οι κάτοχοι σκαφων πάνω από 6 μέτρα και όσοι έχουν πισίνες θα κληθούν να πληρώσουν έκτακτη εισφορά, η οποια θα ανέρχεται στο 5% επί των τεκμηριων διαβίωσης.

Τσιγάρα
Εως και 60 λεπτά ακριβότερα το πακέτο θα πωλούνται μέχρι τέλος Ιουλίου τα λεγόμενα φθηνά τσιγάρα

ΦΠΑ
Από την 1η Σεπτεμβρίου αυξάνεται απο το 13% στο 23% ο ΦΠΑ σε αναψυκτικά, χυμούς, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία.

Τέλη κυκλοφορίας
Το δίμηνο Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου έρχονται τα αυξημένα έως 12,5% τέλη κυκλοφορίας.

Φυσικό αέριο- πετρέλαιο θέρμανσης
Από την 1η Σεπτεμβρίου αυξάνεται το φυσικό αέριο και απο τις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με αυξημενη τιμή κατά 5-6 λεπτά το λίτρο.



πηγή: http://www.nooz.gr/economy/to-xronodiagramma-ektakton-eisforon-kai-foron

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου