Η τελευταία ανάρτηση πραγματοποιήθηκε στις 17/2/12. Από εκεί κι έπειτα αναρτήσεις για κραυγαλέες περιπτώσεις κι όταν οι συνθήκες το ευνοούν. Παρόλα αυτά, για τους λάτρεις της εξερεύνησης, αξίζει η εξερεύνηση ολόκληρου του blog.

Να είστε καλά.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Τράπεζες θα εισπράττουν τα οφειλόμενα από καταθετικούς λογαριασμούς

Στην περίπτωση που κάποιος κάτοχος πιστωτικής κάρτας καθυστερήσει να έστω και μία μέρα να καταβάλει τη δόση που του αναλογεί, οι τράπεζες θα μπλοκάρουν την κάρτα.

Σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου, οι τράπεζες θα μπορούν να εισπράττουν τα χρωστούμενα από καταθετικούς λογαριασμούς του κατόχου.

Περίπου 1,8 δις ευρώ που αποδίδεται σε οφειλές χρηματικών ποσών από 1,2 εκατομμύρια κάρτες, αναζητούν οι τράπεζες. Μάλιστα το ποσοστό των καρτών που βγαίνει κάθε μήνα εκτός συστήματος φτάνει ακόμα το 50%.

Έτσι λοιπόν άλλες τράπεζες θα μπλοκάρουν την κάρτα μόλις λήξει ο λογαριασμός πληρωμής, άλλες μόλις λήξουν δύο συνεχόμενοι λογαριασμοί, ενώ εάν κάποιος καθυστερήσει επί τρεις μήνες την πληρωμή της κάρτας του, η τράπεζα μπορεί να ζητήσει την έκδοση διαταγής πληρωμής από το Πρωτοδικείο. Το δικαστήριο αν εκδώσει σχετική απόφαση η τράπεζα μπορεί να εισπράξει το ποσό οφειλής από καταθετικό λογαριασμό εφόσον όμως ο οφειλέτης διατηρεί στη συγκεκριμένη τράπεζα. Ωστόσο, η τράπεζα δεν θα μπορεί να κάνει ανάληψη από λογαριασμούς μισθοδοσίας ή σύνταξης
.

Πηγή: http://www.mediasoup.gr/node/18797

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου