Η τελευταία ανάρτηση πραγματοποιήθηκε στις 17/2/12. Από εκεί κι έπειτα αναρτήσεις για κραυγαλέες περιπτώσεις κι όταν οι συνθήκες το ευνοούν. Παρόλα αυτά, για τους λάτρεις της εξερεύνησης, αξίζει η εξερεύνηση ολόκληρου του blog.

Να είστε καλά.

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

"Κάποιος προδότης δηλητηρίασε τον Αραφάτ"


ΑΘΗΝΑ 10/07/2012


Υψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος υποστήριξε ότι κάποιος "προδότης" βοήθησε το Ισραήλ να δηλητηριάσει τον πρόεδροΓιάσερ Αραφάτ.

"Αυτός που έδωσε το δηλητήριο στον Γιάσερ Αραφάτ πρέπει να είναι κάποιος που τον χρησιμοποίησε το Ισραήλ και αναζητούμε αυτό το άτομο", δήλωσε ο Τάουφικ Τιράουι, ο επικεφαλής της επιτροπής που ερευνά τον θάνατο του Παλαιστίνιου ηγέτη.

"Αναζητούμε τον Παλαιστίνιο που έκανε αυτήν την πράξη, τον προδότη", πρόσθεσε ο Τιράουι, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Σύμφωνα με τον Τιράουι, οι Ισραηλινοί δεν θα μπορούσαν να δηλητηριάσουν το φαγητό ή το νερό του Αραφάτ μόνοι τους.

Την περασμένη εβδομάδα ένα ελβετικό εργαστήριο ανακοίνωσε ότι, αναπάντεχα, εντόπισε ίχνη ραδιενεργού πολωνίου στα εσώρουχα του Αραφάτ, που είχε στείλει για αναλύσεις η χήρα του, Σούχα, οκτώ χρόνια μετά το θάνατό του. 

Το εργαστήριο χαρακτήρισε το εύρημα ανεπαρκές για να αποδειχθεί ότι δηλητηριάστηκε, επισημαίνοντας ότι απαιτούνται περαιτέρω εργαστηριακές αναλύσεις για να βγει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.

Η Σούχα Αραφάτ έκανε έκκληση για την εκταφή του Αραφάτ, η σορός του οποίου διατηρείται σε ένα μαυσωλείο, στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης. 

Η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε ότι δεν διαφωνεί με την ενέργεια αυτή αλλά χρειάζεται μια επίσημη αίτηση από τους οικείους του. 

Παράλληλα, ζήτησε από τον Δρ. Αμπντάλα Μπασίρ, τον γενικό διευθυντή του Νοσοκομείου της Ιορδανίας στο Αμάν, να βοηθήσει στην έρευνα. 

Ο Μπασίρ αναμένεται να επισκεφθεί τη Δυτική Όχθη εντός των επόμενων ημερών και να συναντηθεί με τον Τιράουι και τα άλλα μέλη της επιτροπής.



Πηγή: http://www.nooz.gr/world/kapoios-prodotis-dilitiriase-ton-arafat

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου